FinD - Novice - Vlada s sklepom imenovala civilne nadzornike drugega tira
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

10.5.2018

Vlada s sklepom imenovala civilne nadzornike drugega tira

Ljubljana, 10. maja (STA) - Vlada je sprejela sklep o imenovanju projektnega sveta za civilni nadzor nad izvajanjem projekta drugi tir. Prepričani so, da bo projektni svet prispeval k še večji transparentnosti projekta. Člani sveta bodo oblikovali mnenja in stališča ter z njimi seznanili vlado. Vsak bo imel pravico do ločenega mnenja, so po današnji seji sporočili z vlade.

V projektni svet je vlada kot predstavnike civilne družbe imenovala Jadrana Bajca, Gregorja Ficka, Antona Hojnika, Damirja Josipoviča, Damijana Kreslina, Emila Milana Pintarja, Alenko Triplat in Sama Zupančiča. Predstavnik infrastrukturnega ministrstva v svetu bo državni sekretar in vodja projekta Jure Leben.

Člane civilne družbe je izbrala medresorska strokovna komisija, sestavljena iz predstavnikov Komisije za preprečevanje korupcije, finančnega ter infrastrukturnega ministrstva.

Na vladi so pojasnili, da je projektni svet imenovan do zaključka izgradnje drugega tira. Člani sveta bodo seznanjeni s podatki in dokumentacijo, ki se nanašajo na izvajanje projekta. Po obravnavi bodo oblikovali mnenja in stališča ter z njimi seznanili vlado, dvakrat letno pa bodo za vlado pripravili še mnenje o izvajanju projekta.

Administrativno-tehnične naloge za projektni svet bo opravljalo infrastrukturno ministrstvo, ki bo zagotovilo tudi prostorske in druge pogoje za njegovo delo. Člani projektnega sveta niso upravičeni zahtevati povračila prevoznih stroškov, sejnin ali drugih stroškov, so dodali v sporočilu.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar