FinD - Novice - Sviz od strank pričakuje njihovo stališče do vprašanj prihodnosti vzgoje in izobraževanja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.5.2018

Sviz od strank pričakuje njihovo stališče do vprašanj prihodnosti vzgoje in izobraževanja

Ljubljana, 09. maja (STA) - Sindikat Sviz je pred prihajajočimi volitvami v DZ na stranke naslovil javni poziv k opredelitvi do pomena prihodnosti vzgoje in izobraževanja. Kot so izpostavili, stranke ne v javnih soočenjih ne v svojih programih ne omenjajo teh področij oziroma ne namenjajo potrebne pozornosti in skrbi vprašanjem vzgoje in izobraževanja.

Kot so zapisali v Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz), upajo, da bodo stranke, ki kandidirajo na volitvah, še pravočasno sprevidele pomembnost področij vzgoje in izobraževanja in jim tako v tem predvolilnem času kot (zlasti) po volitvah z ustreznimi aktivnostmi namenile zadostno mero pozornosti in tudi sredstev.

Za Sviz, ki zastopa interese 38.000 zaposlenih v vzgoji in izobraževanju, raziskovalni dejavnosti in kulturi, je "skrajno zaskrbljujoče, da je razprava o prihodnosti javne vzgoje in izobraževanja v Sloveniji povsem odsotna iz predvolilnega dogajanja in soočenj političnih strank, ki kandidirajo na bližajočih se državnozborskih volitvah. Kot so opozorili, to v enaki meri velja tudi za znanost, raziskovalno dejavnost in kulturo.

"Čeprav desetletni trend padanja sredstev, ki jih država namenja za vzgojo in izobraževanje, neposredno napoveduje neizbežen padec kakovosti javnega vzgojno-izobraževalnega sistema v prihodnjih letih pri nas, to politike očitno ne skrbi," ugotavljajo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar