FinD - Novice - Za neformalno izobraževanje zaposlenih 2,1 milijona evrov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.5.2018

Za neformalno izobraževanje zaposlenih 2,1 milijona evrov

Ljubljana, 09. maja (STA) - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za program neformalno usposabljanje in izobraževanje zaposlenih. Skupna višina sredstev, namenjenih za program, znaša 2,1 milijona evrov, od tega bo evropski socialni sklad prispeval nekaj manj kot 1,7 milijona evrov.

Kot so sporočili iz službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, je namen programa, ki ga bo izvajal Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS, spodbujanje usposabljanja zaposlenih s ciljem povečanja njihovih kompetenc, in s tem krepitev njihove konkurenčnosti, zaposljivosti in mobilnosti.

Vzpostavitev sistema spodbud usposabljanja zaposlenih bo povezana s potrebami na trgu dela, kar bo prispevalo k odpravljanju strukturnih neskladij in izboljšanju kvalifikacijske strukture človeških virov.

V program bo vključenih več kot 2500 zaposlenih, ki so v Sloveniji v rednem delovnem razmerju, samostojnih podjetnikov, ki niso v delovnem razmerju pri drugem delodajalcu, in posameznikov, ki so vpisani v razvid samozaposlenih v kulturi.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar