FinD - Novice - Stečaj Papir servisa v teku; sortirnice odpadkov v Vevčah ne bo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.5.2018

Stečaj Papir servisa v teku; sortirnice odpadkov v Vevčah ne bo

Ljubljana, 09. maja (STA) - Stečaj Papir servisa počasi napreduje. Stečajni upravitelj Zlatko Vili Hohnjec je doslej uspel prodati del nepremičnine v Prevaljah in nepremičnega premoženja (tovornjakov), kdaj bi lahko bil stečaj zaključen, pa ne more oceniti. Sortirnice odpadkov v Vevčah pa ne bo, saj je Hohnjec umaknil vlogo za pridobitev okoljevarstvenega dovoljenja.

Kot je pojasnil Hohnjec, bo hitrost zaključka stečaja Papir servisa v največji meri odvisna od uspešnosti postopkov prodaje.

Lahko pa si oddahnejo prebivalci ljubljanskih Vevč, saj so s stečajem dokončno propadli tudi načrti o gradnji zbiralnice in sortirnice odpadkov, proti kateri so se borili več let. Papir servis je namreč po dolgotrajnih sodnih bitkah z okoliškimi prebivalci spomladi 2013 izgubil dovoljenje za ravnanje z odpadki v ljubljanskih Mostah ter se preselil v Vevče. Tudi tam je naletel na nasprotovanje okoliških prebivalcev. Sprva je pridobil okoljevarstveno dovoljenje, a je leta 2016 sledila njegova razveljavitev.

Kot je pojasnil Hohnjec, za pridobitev okoljevarstvenega dovoljenja v stečaju ni imel pravnega interesa, saj ne more izvesti investicije. Okoljevarstveno dovoljenje mu zato ne bi koristilo.

Kot je v soboto poročalo Delo, je tako Hohnjec aprila na Agencijo RS za okolje (Arso) naslovil dopis, s katerim je umaknil vlogo za pridobitev. Arso je postopek ustavil.

Papir servis je sicer, kot nakazuje redno poročilo upravitelja s konca aprila letos, lastnik štirih večjih sklopov nepremičnin, katerih likvidacijska vrednost je ocenjena na 4,7 milijona evrov. Obveznosti podjetja do virov sredstev medtem znašajo 36 milijonov evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar