FinD - Novice - Vodafone v Evropi z 18,4 milijarde evrov vrednim prevzemom
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.5.2018

Vodafone v Evropi z 18,4 milijarde evrov vrednim prevzemom

London, 09. maja (STA) - Britanski telekomunikacijski velikan Vodafone je sklenil dogovor, v skladu s katerim bo prevzel velik del ponudnika širokopasovnega dostopa Liberty Global. Posel je vreden 18,4 milijona evrov, z njim pa bo Vodafone pod svoje okrilje pripeljal storitve v Nemčiji, na Madžarskem, na Češkem in v Romuniji.

Posel morajo sicer odobriti še regulatorji, pri čemer Deutsche Telekom Vodafonu že očita monopolizacijo nemškega trga kabelske televizije. V Nemčiji, kjer ima Vodafone že v lasti kabelskega operaterja Kabel Deutschland, bo namreč britanski koncern s prevzemom pridobil še ponudnika Unitymedia.

Po navedbah britanskega časnika Financial Times posel predstavlja najpomembnejšo konsolidacijo v tej panogi v Evropi v več kot desetletju. Vodafone in Liberty Global sicer pričakujeta, da bo prevzem zaključen do sredine leta 2019.

Govorice o prevzemu so sicer krožile že kar nekaj časa. Liberty Global je v Evropi aktiven v 12 državah, leta 2015 pa sta se z Vodafonom že neuspešno pogovarjala o izmenjavi nekaterih poslovnih enot.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar