FinD - Novice - Za inovativne projekte za zaposlovanje mladih 600.000 evrov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.5.2018

Za inovativne projekte za zaposlovanje mladih 600.000 evrov

Ljubljana, 09. maja (STA) - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis za sofinanciranje inovativnih projektov za zaposlovanje mladih za letošnje in prihodnje leto. Skupna višina sredstev je dobrih 600.000 evrov, od tega jih bo evropski socialni sklad prispeval nekaj več kot pol milijona.

Ključni cilj javnega razpisa, ki ga bo ministrstvo za delo predvidoma objavilo prihodnji teden, je v obeh kohezijskih regijah s sofinanciranjem podpreti en inovativni projekt, ki bo brezposelne osebe, stare do vključno 28 let, s konkretnimi aktivnostmi spodbudil k čimprejšnji in ciljno usmerjeni aktivaciji v smislu proaktivnega in samostojnega vključevanja na trg dela.

Kot so sporočili iz vladne službe, bodo brezposelni mladi vključeni v projektne aktivnosti z namenom pridobivanja in razvijanja sposobnosti, znanj, veščin in spretnosti pri aktivnem iskanju zaposlitve.

Pri teh aktivnostih bodo obvezno sodelovali tudi potencialni delodajalci, s ciljem znižanja brezposelnosti mladih pa se bo spodbujalo tudi partnersko sodelovanje z drugimi deležniki na trgu dela.

Po uspešno zaključenih projektnih aktivnostih bo brezposelna mlada oseba prejela potrdilo, na osnovi katerega bodo lahko delodajalci, ki se bodo v času trajanja projektnih aktivnosti z njo povezali oz. bodo izkazali namero za njeno zaposlitev, imeli možnost za pridobitev subvencije za zaposlitev na javnem povabilu v okviru projekta Spodbude za zaposlitev mladih.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar