FinD - Novice - Razpoloženje v svetovnem gospodarstvu slabše
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.5.2018

Razpoloženje v svetovnem gospodarstvu slabše

München, 08. maja (STA) - Razpoloženje v svetovnem gospodarstvu se je v drugem trimesečju poslabšalo. Indeks globalnega gospodarskega razpoloženja, ki ga izračunava münchenski inštitut za gospodarske raziskave Ifo, se je znižal na 16,5 točke, potem ko se je v prvem četrtletju ustavil pri 26 točkah. Vrednost indeksa je tako na ravni zadnjega četrtletja lani.

Ocena trenutnih gospodarskih razmerah je tako kot minulo trimesečje ostala ugodna, a je vseeno manj optimistična. Vrednost tega podkazalnika se je namreč znižala z 28,3 na 27,4 točke, so sporočili iz Ifa.

Indeks pričakovanj pa je medtem krepko upadel. Potem ko je bil v prvem trimesečju pri 23,9 točke, se je vrednost tega podkazalnika v drugem četrtletju ustavila pri 6,1 točke.

Kot so ugotovili v Ifo, se je gospodarsko razpoloženje poslabšalo v skoraj vseh regijah. Ocene trenutnih razmer in pričakovanj so krepko upadle v ZDA, ohladile so se tudi v EU, Latinski Ameriki, državah nekdanje Sovjetske zveze, na Bližnjem vzhodu in Severni Ameriki. Pričakovanja so slabša tudi v azijskih hitrorastočih državah in državah v razvoju.

Ifo je raziskavo opravil aprila med 1155 strokovnjaki iz 120 držav.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar