FinD - Novice - Deutsche Post v četrtletju z manjšim dobičkom
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.5.2018

Deutsche Post v četrtletju z manjšim dobičkom

Frankfurt, 08. maja (STA) - Nemški poštno-logistični koncern Deutsche Post, tudi lastnik hitre pošte DHL, je v prvem trimesečju ustvaril 600 milijonov evrov čistega dobička, kar je na medletni ravni 5,2-odstoten padec. Ta je po pojasnilih družbe posledica prehoda na nova računovodska pravila.

Dobička iz poslovanja je bilo medtem za 905 milijonov evrov, kar je 2,3 odstotka več kot v enakem obdobju lani, prihodki od prodaje pa so se znižali za 0,9 odstotka na 14,7 milijarde evrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Na splošno smo leto začeli dobro, a je pred nami še veliko dela," je ob tem dejal glavni izvršni direktor družbe Frank Appel in dodal, da bo e-poslovanje ostalo ključno gonilo rasti.

Appel je prepričan, da bodo dosegli letne cilje. Deutsche Post v letošnjem letu računa na 10-odstotno rast dobička iz poslovanja. Tega naj bi bilo ob koncu leta za okoli 4,15 milijarde evrov. Družba ima sicer smele dolgoročne načrte, dobiček iz poslovanja na bi do leta 2020 presegel pet milijard evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar