FinD - Novice - Združenje Frank opozorilo na možno pristranskost sodišč
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.5.2018

Združenje Frank opozorilo na možno pristranskost sodišč

Ljubljana, 07. maja (STA) - Združenje Frank je danes opozorilo na program letošnje civilnopravne sodniške šole, na kateri bo o kreditnih pogodbah v švicarskih frankih predaval profesor z ljubljanske pravne fakultete Damjan Možina. To je po njihovem sporno, saj je Možina pripravil pravno študijo za ZBS, s katerim so glede reševanja te problematike na nasprotnih bregovih.

"Opozoriti želimo na spodkopavanje nepristranskosti sodišč, ki bi se s tem lahko zgodilo," je na današnji novinarski konferenci opozoril Matjaž Sušnik iz Združenja Frank. Sprejemljiv predavatelj o tej tematiki bi bil po njihovem nekdo, ki "ni obremenjen".

Poslanec Levice Matej T. Vatovec je ocenil, da je verjetnost, da bi DZ v tem sklicu sprejel predlog zakona o posojilih v frankih, ki so ga pripravili v Združenju Frank, zelo majhna. Zato je državo pozval k čimprejšnji razrešitvi te problematike.

Predlog zakona so v parlamentarno obravnavo konec lanskega leta poslali poslanci Levice, Zvonko Lah in Iva Dimic iz NSi ter nepovezana poslanca Janko Veber in Andrej Čuš. Vlada je ocenila, da ta ni primeren za obravnavo, v Levici pa so ji očitali, da je njeno mnenje enako mnenju Združenja bank Slovenije.

Združenje frank se zavzema za zakonsko rešitev s konverzijo kreditov v evre, združenje bank pa ocenjuje, da to ni sistemska težava ter da je za reševanje problematike varčevalcev v frankih, ki jih je prizadela nenadna sprememba tečaja, primerna individualna obravnava.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar