FinD - Novice - Bruselj Arcelor Mittalu dovolil prevzem italijanskega jeklarja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.5.2018

Bruselj Arcelor Mittalu dovolil prevzem italijanskega jeklarja

Bruselj, 07. maja (STA) - Bruselj je danes prižgal zeleno luč največjemu svetovnemu jeklarskemu koncernu Arcelor Mittal za prevzem italijanske jeklarske družbe Ilva, ki v okolici mesta Taranto zagotavlja več tisoč delovnih mest. Evropska komisija je prevzem dovolila po poglobljeni preiskavi izpolnjevanja pogojev s področja varovanja konkurence.

Po besedah evropske komisarke za konkurenco Margrethe Vestager bo prevzem v Evropi omogočil ohranitev veliko delovnih mest in industrije, vendar ne na račun višjih cen jekla, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Jeklarna Ilva, ki je največja v Evropi, je zelo pomembna za lokalno gospodarstvo. Močno zadolžena jeklarna je bila pred leti nacionalizirana, ko je zašla v finančne težave.

Arcelor Mittal naj bi za prevzem obratov italijanskega jeklarja po poročanju medijev odštel 1,8 milijarde evrov. Družba je v svojih najboljših časih proizvedla devet milijonov ton jekla letno - to je približno ena tretjina celotne italijanske proizvodnje.

V EU sicer jeklarski sektor zaposluje okrog 360.000 ljudi, zaradi česar je to eden pomembnejših stebrov evropskega gospodarstva.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar