FinD - Novice - V ospredju dogajanja na evropskih borzah padec delnic Air France
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.5.2018

V ospredju dogajanja na evropskih borzah padec delnic Air France

Frankfurt/Pariz, 07. maja (STA) - Indeksi na osrednjih evropskih borzah v začetku današnjega trgovanja nimajo enotne smeri. Vlagatelji so pozorni predvsem na delnice francoskega letalskega prevoznika Air France, ki so po petkovi napovedi odstopa prvega moža koncerna Jeana-Marca Janaillaca v začetku današnjega trgovanja izgubile 13 odstotkov in padle na 7,08 evra.

Glavni izvršni direktor Air France-KLM je v petek, ko so zaposleni v Air France na svetih delavcev s 55,44 odstotka glasov zavrnili ponujeni dogovor o zvišanju plač, napovedal odstop. Odhod prvega moža pa negativno vpliva na vrednost delnic, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Indeks najpomembnejših podjetij v območju evra Eurostoxx 50 je uvodoma izgubil 0,16 odstotka. V Parizu je indeks CAC 40 izgubil 0,12 odstotka, v Frankfurtu pa DAX pridobil 0,14 odstotka.

Na borzi v Frankfurtu pada vrednost evra. Malo pred 10. uro je bil evro vreden 1,1930 dolarja, kar je 0,21 odstotka pod izhodiščem.

Osrednji indeksi azijskih borz prav tako niso imeli enotne smeri. Tokijski Nikkei 225 je izgubil 0,03 odstotka, hongkonški Hang Seng je 0,04 odstotka pod izhodiščem, medtem ko je glavni indeks šanghajske borze pridobil 1,48 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar