FinD - Novice - Pri dokončanju Centra Obala se vendarle premika
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.5.2018

Pri dokončanju Centra Obala se vendarle premika

Debeli rtič, 06. maja (STA) - Dokončanje objekta Centra Obala za osebe s posebnimi potrebami na Debelem rtiču se počasi le premika. Dela so v glavnem zaključena, prihodnji teden pa bodo na upravno enoto poslali dokumentacijo, potrebno za izdajo uporabnega dovoljenja, je povedala direktorica CUDV Draga Ig Valerija Bužan. Skrajni rok za predajo objekta je sicer konec julija.

Gradbena dela so v večjem delu zaključena, uredili so tudi že zunanjo ozelenitev, predvidoma prihodnjo sredo pa bodo na upravo enoto poslali vso dokumentacijo, potrebno za izdajo uporabnega dovoljenja, je za STA pojasnila direktorica Centra za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Draga Ig, pod katerega sodi center na Debelem rtiču.

Po njenih izkušnjah je nato treba na izdajo dovoljenja čakati tri tedne do en mesec, tako da bi konec maja že lahko imeli v rokah uporabno dovoljenje. Medtem je še odprt razpis ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti za dobavo in montažo opreme za center. Rok za prejem ponudb se sicer izteče 16. maja, Bužanova pa računa, da tu ne bo zapletov.

Skrajni rok, ki ga je ministrstvo postavilo za predajo objekta namenu, je sicer konec julija. Bužanova tako upa, da bodo poleti že lahko koristili nov center.

Temeljni kamen t. i. Centra Obala so položili decembra 2015 po dolgoletnih prizadevanjih staršev, da bi vzpostavili tovrsten center bliže domovom varovancev. Dela so lani zastala, saj sta se izvajalec del in ministrstvo znašla na nasprotnih bregovih zaradi plačila sanacije posledic vdora meteornih voda, nato pa so spet stekla konec lanskega avgusta. Bužanova je sicer še januarja ocenjevala, da bo vselitev uporabnikov v center mogoča že spomladi.

V centru bodo zagotovili prostor za skupno 24 odraslih varovancev. Gradnja enote na Debelem rtiču je posebej pomembna, ker obalno-kraška regija še nima tovrstne ustanove. Ocenjena vrednost investicije znaša skupaj z DDV nekaj manj kot 3,5 milijona evrov. Sredstva je zagotovilo ministrstvo za delo, Rdeči križ Slovenije pa je dal na razpolago zemljišče.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar