FinD - Novice - Avstrijski turistični delavci s 1500 evri minimalne plače
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.4.2018

Avstrijski turistični delavci s 1500 evri minimalne plače

Dunaj, 30. aprila (STA) - Od 1. maja bo zaposlenim v turizmu v Avstriji pripadlo 1500 evrov bruto mesečne minimalne plače. Po navedbah sindikatov bo odločitev vplivala na plače približno polovice od skupno 220.000 zaposlenih v hotelih in gastronomiji, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Dvig plač v turizmu po oceni delavcev že krepko zamuja. Da bi preprečili hitro odhajanje delovne sile, pa bodo morali delodajalci v panogi ponuditi še več, poudarjajo sindikati.

Z delodajalci so se tako že lotili oblikovanja nove okvirne zakonske ureditve o pogojih dela. "Le vrhunsko motivirana delovna sila bo tudi v prihodnosti dosegala rekordne vrednosti za avstrijski turizem," je danes poudaril Berend Tusch iz sindikata Vida.

V pogovorih se bodo dotaknili vprašanj, kot so delovni in prosti čas ter porodniški dopust. Sindikati želijo zaposlenim v turizmu izboriti tudi najmanj en prost konec tedna v mesecu.

Zagotavljanje ustreznih kadrov je sicer velik izziv tudi v slovenskem turizmu. Ob tem pa velja, da še posebej v času visoke sezone delavci v tej panogi pogosto na delo odidejo v druge države.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar