FinD - Novice - Nemška inflacija aprila presegla napovedi
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.4.2018

Nemška inflacija aprila presegla napovedi

Frankfurt, 30. aprila (STA) - Nemčija je aprila zabeležila višjo stopnjo inflacije od napovedi, a so napovedi za največje evropsko gospodarstvo nekoliko slabše kot v začetku leta, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Na letni ravni je bila rast cen 1,6-odstotna, medtem ko so analitiki napovedovali 1,5-odstotno rast.

Letna rast cen, merjena s harmoniziranim indeksom cen življenjskih potrebščin, ki jo upošteva Evropska centralna banka (ECB), je bila medtem za 0,1 odstotne točke nižja in se je ustavila pri 1,4 odstotka. Podatki so slaba novica za ECB, ki si želi v območju evra inflacijo blizu, a tik pod dvema odstotkoma.

AFP pri tem izpostavlja, da je bila inflacija v državah v območju z evrom marca 1,3-odstotna, kar pomeni, da se nad evropskim gospodarstvom zgrinjajo novi oblaki.

Med drugim se bo v torek iztekel rok, v katerem je EU izvzeta iz ukrepa višjih ameriških carin na jeklo in aluminij. Če ZDA izjeme ne bodo podaljšale, bi lahko ameriški predsednik Donald Trump sprožil čezoceansko trgovinsko vojno, s čimer bi zadal močan udarec evropskemu izvozu, zlasti nemškemu, še poroča AFP.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar