FinD - Novice - Celjski Vigrad pristal v stečaju
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.4.2018

Celjski Vigrad pristal v stečaju

Celje, 28. aprila (STA) - Celjski Vigrad, ki je bil 30 let eno vidnejših in zelo uspešnih celjskih podjetij, je ta mesec pristal v stečaju. Celjsko okrožno sodišče je za stečajnega upravitelja imenovalo Žigo Stamenkovića, upnike pa je pozvalo, da svoje terjatve prijavijo do 20. julija, je razvidno iz objave na spletnih straneh Ajpesa.

Celjsko okrožno sodišče je stečaj v Vigradu, ki je bil najbolj znan po izposojanju sanitarnih kabin in drugih premičnih objektov za prireditve, uvedlo na predlog ljubljanske družbe za upravljanje TCK, saj Vigradu ni uspelo sodišču predložiti zahtevane dokumentacije za ponovno uvedbo prisilne poravnave, v kateri se je podjetje znašlo že pred šestimi leti.

Addiko bank je ob Hypo banke leta 2014 nasledila slabih sedem milijonov evrov Vigradovih terjatev, ki pa jih lani ni uspela prodati, zato je TCK, ki sodi pod njeno okrilje, predlagal stečaj. Te terjatve so sicer zavarovane s proizvodnim kompleksom Vigrada na Ljubečni pri Celju.

Vigrad je bil prva slovenska družba s ponujenimi rešitvami vsem, ki so iskali način za sanitarno opremljenost povsod tam, kjer komunalna infrastruktura ni zagotovljena. Prav tako je bilo podjetje, ki je zaposlovalo okrog 40 delavcev, prva družba v Evropi, ki je pred leti prejela certifikat kakovosti za prodajo, izposojo in servisiranja mobilnih WC-kabin.

Vigrad, ki se je ukvarjal tudi s prodajo vodovodnega in kanalizacijskega materiala ter montažo cevovodov, je bil v prisilni poravnavi od leta 2012, vendar se iz hudih finančnih težav ni uspel izvleči. Prihodki od prodaje so bili iz leta v leto bolj skromni, izguba pa se je povečevala.

Iz poročila o poteku prisilne poravnave je tako razvidno, da je družba, ki je v lasti družine Gradišnik, od oktobra do decembra lani ustvarila le 54.000 evrov čistih prihodkov od prodaje, medtem ko je izguba znašala 420.000 evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar