FinD - Novice - Volkswagen kljub težavam v prvem četrtletju povečal prihodke
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.4.2018

Volkswagen kljub težavam v prvem četrtletju povečal prihodke

Hannover, 26. aprila (STA) - Največji svetovni avtomobilski proizvajalec, nemški Volkswagen, je v prvem letošnjem četrtletju zabeležil štiriodstotno rast prihodkov od prodaje. Ti so se po poročanju nemške tiskovne agencije dpa ustavili pri 58,2 milijarde evrov. Volkswagen sicer še naprej čuti posledice afere, povezane z goljufanjem na testih izpustov dizelskih vozil.

Dobiček iz poslovanja je padel za štiri odstotke na 4,2 milijarde evrov, čisti dobiček pa je znašal 3,3 milijarde evrov. V lanskem enakem obdobju je Volkswagen zabeležil 3,4-milijardni čisti dobiček.

Volkswagen se še naprej sooča s posledicami afere, povezane z goljufanjem na testih izpustov dizelskih vozil, t.i. afero dieselgate. Še vedno proti njemu v številnih državah potekajo tožbe, zaradi katerih mu grozijo plačila milijardnih odškodnin in kazni.

Nemški velikan je sicer sredi aprila presenetil z napovedjo spremembe v sestavi uprave. Prvega moža Matthiasa Müllerja je na položaju zamenjal Herbert Diess, ki je napovedal prestrukturiranje podjetja. Koncern se želi namreč od afere dieselgate premakniti v smeri električnih avtomobilov in digitalizacije, je dejal.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar