FinD - Novice - Macronov obisk v ZDA zvišal cene nafte
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.4.2018

Macronov obisk v ZDA zvišal cene nafte

Singapur, 26. aprila (STA) - Cene nafte so se v današnjem azijskem elektronskem trgovanju zvišale. Po besedah trgovcev z nafto je to predvsem posledica izjav francoskega predsednika Emmanuela Macrona o jedrskem dogovoru z Iranom.

Cena teksaške lahke nafte, ki bo dobavljena junija, se je do opoldneva po singapurskem času podražila za 32 centov na 68,37 dolarja za 159-litrski sod. Junijske terminske pogodbe za severnomorsko nafto brent pa so se podražile za 45 centov na 74,45 dolarja, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Za rast cen so vnovič poskrbele bojazni, da utegnejo ZDA izstopiti iz jedrskega dogovora z Iranom. Francoski predsednik Macron meni, da bo ameriški predsednik Donald Trump iz sporazuma, katerega namen je ohranjati jedrski program Irana pod nadzorom, izstopil. V tem primeru se utegne po mnenju strokovnjakov zgoditi, da bodo ZDA obudile sankcije in se bo izvoz iranske nafte občutno zmanjšal. Iran je eden najpomembnejših proizvajalcev nafte med članicami Organizacije držav izvoznic nafte.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar