FinD - Novice - KD Group lani iz izgube
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.4.2018

KD Group lani iz izgube

Ljubljana, 26. aprila (STA) - Družba KD Group, krovna družba skupine KD Group, je leto 2017 končala s 400.000 evrov čistega dobička, potem ko je leto prej imela 1,5 milijona evrov izgube. Finančni prihodki so znašali 11,8 milijona evrov in so na račun nižjih dividend od odvisnih družb upadli za 33 odstotkov.

Celotna skupina KD Group je poslovanje v letu 2017 zaključila s čistim dobičkom v višini 2,6 milijona evrov, kar je 10 odstotkov več kot leta 2016, izhaja iz letnega poročila za lani, danes objavljenega na spletnih straneh Ljubljanske borze. Na višji rezultat skupine so kljub manj ugodnemu škodnemu dogajanju in višjim odhodkom iz odloženih davkov znatno vplivali nižji obratovalni stroški ter nižje spremembe drugih zavarovalno-tehničnih rezervacij.

Prihodki skupine KD Group so se lani zmanjšali za dva odstotka na 351,8 milijona evrov, kar je predvsem vpliv nižjih prihodkov od naložb, medtem ko so bili čisti prihodki od zavarovalnih premij višji za odstotek. Pomembna članica skupine je koprska zavarovalnica Adriatic Slovenica, zato prihodki od zavarovalnih premij tudi prevladujejo v strukturi vseh prihodkov s 83-odstotnim deležem.

Zavarovalnica je sicer v postopku prodaje. V začetku marca je upravni odbor KD Group sprejel sklep, da se v postopek izvedbe skrbnega pregleda Adriatica Slovenice povabi izbrane potencialne investitorje. Teh prodajalec ne razkriva, po nedavnem poročanju časnika Delo pa naj bi se za nakup zanimali italijanski Generali ter avstrijski Vienna Insurance Group in Grawe. Postopek zbiranja zavezujočih ponudb naj še ne bi bil končan, odločitev o prodaji pa naj bi bila znana do poletja.

KD Group je hčerinska družba skupine KD, ki je poslovanje v letu 2017 zaključila z 900.000 evrov dobička, kar je 50 odstotkov manj kot leta 2016. Prihodki so se zmanjšali za dva odstotka na 351 milijonov evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar