FinD - Novice - Visa s krepkim skokom četrtletnega dobička in prihodkov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.4.2018

Visa s krepkim skokom četrtletnega dobička in prihodkov

New York, 26. aprila (STA) - Plačilno omrežje Visa je v svojem drugem poslovnem četrtletju, od januarja do marca, krepko izboljšalo poslovne rezultate. Čisti dobiček je od enakega četrtletja lani narasel s 430 milijonov na 2,61 milijarde dolarjev oziroma z 18 centov na delnico na 1,11 dolarja na delnico. Prihodki so narasli za 13 odstotkov na 5,07 milijarde dolarjev.

Rezultati so tako na področju dobička kot prihodkov presegli pričakovanja analitikov, delnice Vise pa so se v podaljšanem trgovanju po zaprtju borz v sredo podražile za 2,7 odstotka na 124,52 dolarja.

Visa služi s provizijami, ki jih zaračunava prodajalcem ob uporabi svojih kreditnih kartic. V minulem četrtletju je bilo s karticami Visa plačanih za 1990 milijard dolarjev računov, kar je 11 odstotkov več kot v enakem četrtletju lani.

Podjetju Visa se obrestuje rast porabe ameriških potrošnikov, saj se 43 odstotkov vseh svetovnih plačil s kartico Visa opravi v ZDA. Pomagajo tudi višje cene nafte, ki poženejo navzgor cene bencina.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar