FinD - Novice - Skupina Telekom Slovenije v začetku leta z odstotek višjim dobičkom
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.4.2018

Skupina Telekom Slovenije v začetku leta z odstotek višjim dobičkom

Ljubljana, 26. aprila (STA) - Skupina Telekom Slovenije je v prvih treh mesecih letos ustvarila 183,4 milijona evrov poslovnih prihodkov oz. odstotek več kot v enakem obdobju lani. Po obračunu davka iz dobička z odloženimi davki je tromesečje končala s čistim dobičkom v višini 9,7 milijona evrov, kar je na ravni doseženega izpred leta dni.

Dobiček iz poslovanja pred obrestmi, amortizacijo in davki skupine se je v prvem četrtletju povečal za tri odstotke na 52,5 milijona evrov, dobiček iz poslovanja pa je bil z 10,3 milijona evrov za odstotek večji kot v enakem obdobju lani, je razvidno iz nerevidiranega poročila o poslovanju skupine in družbe Telekom Slovenije v letošnjem prvem četrtletju, danes objavljenega na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Za naložbe je skupina Telekom Slovenije v prvih treh mesecih namenila 23,4 milijona evrov. Namenjene so bile predvsem modernizaciji, krepitvi in razvoju širokopasovnih optičnih omrežij ter mobilnega omrežja četrte generacije.

Matična družba Telekom Slovenije je v enakem obdobju ohranila poslovne prihodke na podobni ravni kot v enakem obdobju lani, znašali so 165,2 milijona evrov. Čisti dobiček se je medtem zmanjšal za 28 odstotkov na 9,7 milijona evrov.

Konec marca 2018 je bila največji lastnik družbe država, ki skupaj s Kapitalsko družbo, Slovenskim državnim holdingom ter Prvim pokojninskim skladom in njegovim kritnim skladom Modre zavarovalnice obvladuje 73,51 odstotka delnic.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar