FinD - Novice - Tožilstvo v zvezi s preskakovanjem čakalnih vrst v UKC Ljubljana vložilo obtožne akte
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.4.2018

Tožilstvo v zvezi s preskakovanjem čakalnih vrst v UKC Ljubljana vložilo obtožne akte

Ljubljana, 25. aprila (STA) - Specializirano državno tožilstvo je po opravljeni sodni preiskavi korupcijskih kaznivih dejanj, povezanih s preskakovanjem čakalnih vrst v UKC Ljubljana, vložilo obtožni akt zoper deset fizičnih in dve pravni osebi. Pri dveh osebah je odstopilo od pregona, pri eni osebi pa delno, so za STA pojasnili na omenjenem tožilstvu.

Obtožne akte zoper deset fizičnih in dve pravni osebi so po navedbah Specializiranega državnega tožilstva vložili zaradi kaznivih dejanj nedovoljenega sprejemanja daril, pomoči pri kaznivem dejanju nedovoljenega dajanja daril in sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje.

Kriminalisti so namreč oktobra 2016 zaradi domnevnega preskakovanja čakalnih vrst v zdravstvu izvedli več hišnih preiskav, med drugim tudi v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana. Osumljenih je bilo 14 fizičnih in dve pravni osebi, med njimi tudi dva policista, ki sta bila nato odpuščena. Eden izmed njiju, tedanji direktor uprave za policijske specialnosti Robert Sušanj pravico išče na delovnem in socialnem sodišču.

Glavni osumljenec afere je bil skladiščnik v UKC Uroš Smiljić, ki so mu očitali, da je za plačilo ljudem urejal hitrejše operacije in termine pri zdravnikih. Za Smiljića je bil odrejen hišni pripor, v UKC pa so mu izrekli suspenz, a sta oba iztekla januarja lani. Vrnil se je na delo v UKC, kjer pa so mu pred kratkim po poročanju medijev vročili odpoved delovnega razmerja zaradi ukinitve delovnega mesta v enoti za evidentiranje sredstev, kamor je bil premeščen po aferi.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar