FinD - Novice - Pahor sprožil postopke za iskanje novega guvernerja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.4.2018

Pahor sprožil postopke za iskanje novega guvernerja

Ljubljana, 25. aprila (STA) - Predsednik republike Borut Pahor bo v petek v uradnem listu objavil poziv za zbiranje predlogov možnih kandidatov za položaj guvernerja Banke Slovenije. Z objavo bo začel teči rok za zbiranje kandidatur, ki se bo iztekel 20. avgusta.

Kot so danes sporočili iz urada predsednika republike, je Pahor 28. marca prejel pisno obvestilo guvernerja Banke Slovenije Boštjana Jazbeca, da bo 30. aprila prenehala veljati pogodba o njegovi zaposlitvi. DZ je sklep o Jazbečevi razrešitvi sprejel minuli četrtek.

Predsednik republike bo predlog kandidata posredoval v DZ najpozneje v 30 dneh po izteku roka za zbiranje kandidatur. Pri tem lahko izbira med prijavljenimi kandidatkami in kandidati, lahko pa predlaga tudi druge kandidate, so še zapisali v Pahorjevem uradu.

Jazbec bo prevzel položaj v vodstvu evropskega enotnega odbora za reševanje bank. Vodenje Banke Slovenije bo z majem prevzel njegov namestnik Primož Dolenc.

Evropska komisija je Jazbeca za člana odbora in direktorja v enotnem odboru za reševanje, centralnem organu za reševanje bank v okviru bančne unije, predlagala sredi februarja, nato pa sta njegovo imenovanje potrdila še pristojni odbor v Evropskem parlamentu in Svet EU.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar