FinD - Novice - Skupina Podravka z najboljšim prvim četrtletjem doslej
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.4.2018

Skupina Podravka z najboljšim prvim četrtletjem doslej

Zagreb, 25. aprila (STA) - Hrvaška Podravka Grupa je v prvih treh mesecih leta ustvarila nekaj manj kot 990 milijonov kun (133,8 milijona evrov) prihodkov, kar je 8,3 odstotka več kot v enakem obdobju lani. To je najboljši rezultat v prvem četrtletju doslej, so izpostavili v Podravki. Čisti dobiček je narasel z 18 milijonov kun na nekaj manj kot 70 milijonov kun.

Skupina je rast dobičkonosnosti zabeležila v vseh segmentih poslovanja. Prihodki družbe Žito, ki je del skupine Podravka, so se povečali za 9,4 odstotka, so danes sporočili iz družbe s sedežem v Koprivnici.

Krepitev prihodkov je bila večinoma posledica večje prodaje Podravkinega segmenta hrane zaradi močnejših prodajno-oglaševalnih dejavnosti ter razširjanja distribucije posameznih kategorij izdelkov, so ocenili.

V osrednji in vzhodni evropski regiji so zabeležil največjo rast prihodkov od prodaje. Povečali so se za 15,9 in 14,9 odstotka. Tudi v regiji Adria, ki je najbolj pomembna v okviru skupine, so se prihodki povečali za 6,3 odstotka ali za 40 milijonov kun.

V letu 2018 je uprava osredotočena na nadaljevanje organske rasti, znižanja zadolženosti in izboljšanja interne učinkovitosti, so sklenili.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar