FinD - Novice - Indeksi na evropskih borzah v negativnem območju
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.4.2018

Indeksi na evropskih borzah v negativnem območju

London/Frankfurt/Pariz, 25. aprila (STA) - Tečaji delnic na pomembnejših borzah v Evropi so se danes obarvali rdeče. Podobno kot čez lužo analitiki padce pripisujejo globalni razprodaji, ki izvira iz strahu pred zviševanjem obrestnih mer. Vlagatelji so v teh dneh pozorni tudi na četrtletne poslovne rezultate večjih podjetij. Tudi cene nafte in vrednost evra padajo.

Indeks najpomembnejših podjetij v območju evra Eurostoxx 50 se je znižal za 0,71 odstotka.

V Frankfurtu je indeks DAX izgubil nekaj več kot odstotek, v Parizu pa indeks CAC 40 nekaj več kot pol odstotka. Indeks borze v Londonu FTSE 100 je izgubil 0,6 odstotka.

Na Dunaju se je indeks ATX znižal za več kot dva odstotka in v Zürichu indeks SMI za 0,6 odstotka. V Milanu je indeks FTSE MIB izgubil približno odstotek.

V New Yorku se tečaji vrednostnih papirjev znižujejo. Industrijski indeks Dow Jones je približno štiri ure pred koncem trgovanja pol odstotka nižje kot v torek. Širši indeks S&P 500 je nižje za približno 0,4 odstotka, tehnološki indeks Nasdaq pa za približno tretjino odstotka.

Tečaj evra je padel pod 1,22 dolarja. Pozno popoldan je bil vreden 1,2180 dolarja. Najnižja dnevna vrednost je dosegla 1,2170 dolarja, kar je najnižja raven od začetka marca. ECB je opoldne določila referenčni tečaj evra pri 1,2185 dolarja (v torek pri 1,2213 dolarja).

Za 159-litrski sod teksaške nafte, ki bo dobavljena junija, je bilo treba na borzi v New Yorku popoldne po evropskem času odšteti 67,51 dolarja, kar je 19 centov manj kot v torek. V Londonu so se junijske terminske pogodbe za severnomorsko nafto brent doslej pocenile za 48 centov na 73,38 dolarja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar