FinD - Novice - Cene nafte po padcu stabilne
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.4.2018

Cene nafte po padcu stabilne

Singapur, 25. aprila (STA) - Cene nafte so se po torkovem padcu danes ustalile. Severnomorska nafta brent je malo pod 74 dolarji, teksaška nafta pod 68 dolarji.

Za 159-litrski sod severnomorske nafte brent, ki bo dobavljena junija, je bilo treba danes zjutraj odšteti 73,84 dolarja, kar je dva centa manj kot ob koncu trgovanja v torek. Teksaška lahka nafta za dobavo v juniju se je pocenila za tri cente na 67,67 dolarja, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Nafta se je v torek pocenila, potem ko se je francoski predsednik Emmanuel Macron na obisku pri ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu zavzel za ohranitev jedrskega sporazuma iz leta 2015 med Iranom in velikimi silami, po katerem je Teheran v zameno za odpravo sankcij privolil v odstop od jedrskega programa do leta 2025, oz. za dopolnitev sporazuma, ki bi se nanašala na iranski raketni program in dejavnosti v regiji, ki jih ZDA opredeljujejo kot škodljive.

Trump je kritičen do sporazuma z Iranom in je tej državi večkrat zgrozil, da bo plačala hudo ceno, če si bo drznila groziti ZDA. V torek je sicer na koncu skupne novinarske konference z Macronom dopustil možnost večjega dogovora z Iranom ali pa tudi ne. Ali bo obdržal ZDA pri tem sporazumu, mora Trump ponovno odločiti 12. maja.

Če bi se ZDA znova odločile za sankcije, bi lahko to močno vplivalo na ponudbo nafte iz Irana, ki je ena največjih proizvajalk v Organizaciji držav izvoznic nafte (Opec). Macronov predlog glede sporazuma je nekoliko zmanjšal skrbi, da bi lahko na trgu prišlo do napetosti, poroča dpa.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar