FinD - Novice - Neuspešen tudi peti poskus prodaje apartmajskih hiš v Ribnici na Pohorju
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.4.2018

Neuspešen tudi peti poskus prodaje apartmajskih hiš v Ribnici na Pohorju

Ribnica na Pohorju, 24. aprila (STA) - Neuspešen je bil tudi peti poskus prodaje dveh apartmajskih hiš v Ribnici na Pohorju, ki sta del stečajne mase podjetja Gorsko turistični center (GTC) Kope. Kot je STA povedala stečajna upraviteljica Simona Goriup, se današnje dražbe ni udeležil nihče. Zdaj bo verjetno pozvala ločitvenega upnika, to je banko Intesa Sanpaolo, k prevzemu nepremičnin.

Izklicna cena za prodajo apartmajskih hiš na današnji dražbi, ki je bila načrtovana na način nižanja izklicne cene, je bila določena pri 1,59 milijona evrov.

Dve apartmajski hiši v Ribnici na Pohorju z več apartmaji sta bili zgrajeni leta 2009, v eni od hiši je tudi večja kuhinja z restavracijo. Nepremičnini ima zdaj v najemu družba Turi, ki ima tudi koncesijo za bližnje žičniške naprave v Ribnici na Pohorju.

Največje premoženje družbe GTC Kope v stečaju pa predstavlja smučišče Kope, ki ga je stečajna upraviteljica neuspešno prodajala na prvi dražbi 29. marca letos, ko je bila izklicna cena določena pri 3,4 milijona evrov. Kot je Goriupova povedala danes, bo verjetno maja podala predlog za nov poskus prodaje smučišča kot celote, in sicer po nižji izklicni ceni kot na prvi dražbi.

Smučišče Kope, kjer so bili z obiskom minulo zimo zadovoljni, saj so našteli več kot 79.000 smučarjev, ima vse od začetka stečaja v najemu družba Vabo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar