FinD - Novice - Na mednarodni konferenci tudi o kibernetski varnosti in dronih
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.4.2018

Na mednarodni konferenci tudi o kibernetski varnosti in dronih

Ljubljana, 25. aprila (STA) - V Ljubljani se bo danes začela tridnevna mednarodna konferenca, ki jo organizira Evropsko združenje številke za klic v sili 112. Na dogodku, ki vsako leto privabi številne pripadnike reševalnih služb, strokovnjake in predstavnike gospodarskih družb s tega področja z vsega sveta, bodo spregovorili o izzivih in tehnologijah, ki so jim lahko v pomoč.

Današnji program se bo začel z vlogo dronov pri zagotavljanju javne varnosti. Sodelujoči se bodo spraševali, kako droni spreminjajo pogled na javno varnost. Strokovnjaki s področja umetne inteligence in strojništva se bodo zatem osredotočili na koristi, ki jih hiter razvoj računalništva lahko prinese službam za zaščito in reševanje. Med drugim bodo sodelovali predstavniki podjetij, kot so Google in ameriška računalniška velikana Microsoft in IBM.

V razpravi o kibernetski varnosti pa bodo sodelujoči obravnavali vprašanje, kako izboljšati kibernetsko varnost pri organizacijah za zaščito in reševanje.

Pozno popoldne bodo podelili nagrade službam in posameznikom za njihov prispevek k javni varnosti. Slovesnosti se bo udeležil tudi predsednik vlade, ki opravlja tekoče posle, Miro Cerar. Podelil bo častno priznanje in nagovoril navzoče.

Programsko pestra bosta tudi četrtek in petek. Med drugim bodo iskali rešitve za čim bolj natančno določitev kraja, s katerega so dobili klic v sili, pa klicatelj ni navedel dovolj točne lokacije. Pogledali bodo tudi, kako si lahko službe za zaščito in reševanje pomagajo z družbenimi omrežji, pa tudi, kako lahko preko njih dobijo pomembne informacije.

Ob 20-letnici številke za klic v sili 112 v Sloveniji bodo v četrtek na Ljubljanskem gradu podelili priznanja zaslužnim posameznikom za njihov prispevek k vzpostavitvi in razvoju številke, ki vsak dan rešuje življenja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar