FinD - Novice - DS danes o vetu na novelo zakona o socialnovarstvenih prejemkih
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.4.2018

DS danes o vetu na novelo zakona o socialnovarstvenih prejemkih

Ljubljana, 25. aprila (STA) - DS bo danes na izredni seji obravnaval predlog veta na novelo zakona o socialnovarstvenih prejemkih. S tem je usoda novele, ki zvišuje denarno socialno pomoč, negotova. Po mnenju predlagateljev morajo biti socialnovarstveni prejemki tako visoki, da omogočajo človeku dostojno življenje, a se zavzemajo za celovito urejanje omenjenega področja.

Pod zahtevo za sklic izredne seje je podpisanih 11 svetnikov, prvi med njimi je Igor Velov, ki je bil v državni svet izvoljen kot predstavnik lokalnih interesov.

Predlagatelji so v obrazložitvi zapisali, da se zavzemajo za celovito urejanje tega področja, tudi v sodelovanju s socialnimi partnerji. "Nikakor nismo za reševanje omenjenega področja parcialno, brez ustreznega dialoga z vsemi socialnimi partnerji, v naglici in v škodo drugih proračunskih porabnikov ter brez tehtnega premisleka, dogovora ali obrazložitve," so navedli.

Po vladnem predlogu novele bi se znesek minimalnega dohodka oz. denarne socialne pomoči z junijem zvišal z veljavnih 297 na 331 evrov. Levica pa je v DZ uspela z dopolnilom k vladnemu predlogu novele, po katerem bi znesek od začetka junija do konca leta znašal 385 evrov. V Levici so tako že pred uradnim sklicem seje DS pozvali k ohranitvi novele.

Če bo veto izglasovan, bo moral DZ ponovno odločati o predlogu novele, ki je bila prejšnji teden izglasovana s 33 glasovi za in 22 proti. Ob ponovnem glasovanju pa je za potrditev novele potrebnih najmanj 46 glasov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar