FinD - Novice - Santander kljub slabšem poslovanju na Otoku s četrtletnim dobičkom
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.4.2018

Santander kljub slabšem poslovanju na Otoku s četrtletnim dobičkom

Madrid, 24. aprila (STA) - Največja banka v območju z evrom po tržni kapitalizaciji, španska Banco Santander, je v prvem četrtletju zabeležila dve milijardi evrov čistega dobička, kar je 10 odstotkov več kot v enakem lanskem obdobju. Kot poslovne rezultate povzema francoska tiskovna agencija AFP, so dobri rezultati v Španiji pokrili slabše poslovanje v Veliki Britaniji.

V Španiji, ki je prehitela Veliko Britanijo in postala drugo največje tržišče banke, je Santander zabeležil 26-odstotno rast dobička zahvaljujoč lanskemu prevzemu rivala Banco Popular. Ta nakup je sicer povišal stroške Santanderja, a jih je banka nadoknadila z rastjo prihodkov iz komercialnega dela poslovanja.

V Braziliji, ki predstavlja največji trg, je dobiček zrasel za sedem odstotkov. Večjo rast je med drugim preprečilo nihanje vrednosti valut, poroča AFP. V Veliki Britaniji, ki je do leta 2016 veljala za Santanderjev največji trg, je dobiček padel za 23 odstotkov. V banki padec poslovanja na Otoku pripisujejo zelo konkurenčnemu okolju in naraščajočim stroškom poslovanja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar