FinD - Novice - Skupina Triglav vstopa na hrvaški trg pokojninskih zavarovanj
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.4.2018

Skupina Triglav vstopa na hrvaški trg pokojninskih zavarovanj

Ljubljana, 24. aprila (STA) - Skupina Triglav oziroma njena odvisna družba Triglav INT, ki upravlja z zavarovalnicami skupine zunaj Slovenije, je danes s hrvaško podružnico Raiffeisen Bank podpisala pogodbo o nakupu večinskega deleža hrvaške pokojninske zavarovalnice Raiffeisen Mirovinsko osiguravajuće društvo. Posel morajo odobriti še regulatorji.

Kot so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Triglava, bodo pridobili 75 odstotkov vseh delnic družbe Raiffeisen Mirovinsko osiguravajuče društvo minus ena delnica, hrvaška podružnica Raiffeisen Bank pa ostaja lastnica 25 odstotkov vseh delnic plus ena delnica. Podpisana pogodba je sklenjena pod odložnimi pogoji, predvsem pridobitve soglasja regulatorjev.

Skupina Triglav z nakupom po lastnih navedbah vstopa na hrvaški trg pokojninskih zavarovanj, širi svoje poslovanje ter krepi položaj na Hrvaškem skladno s strategijo razvoja in rasti skupine. Nova članica Skupine Triglav je edina družba za izplačilo pokojninskih zavarovanj na Hrvaškem, kjer posluje od leta 2002.

Družba Raiffeisen Mirovinsko osiguravajuče društvo je konec lanskega leta v imenu približno 12.000 upravičencev upravljala s približno 70 milijoni evrov. Hrvaški pokojninski sistem je namreč zasnovan na treh stebrih, pri čemer se ob upokojitvi oziroma izpolnitvi določenih pogojev prenesejo sredstva zavarovancev iz drugega in tretjega stebra na pokojninsko zavarovalnico Raiffeisen Mirovinsko osiguravajuče društvo. Ta s prejetimi sredstvi upravlja in izvaja izplačevanje pokojninskih rent, so pojasnili v Triglavu.

Ocenjujejo, da se glede na demografska gibanja in potrjene reforme sistema v prihodnjih letih obeta bistveno povečanje števila novih zavarovancev, ki bodo prenašali sredstva iz drugega stebra.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar