FinD - Novice - Volvo za skoraj četrtino povečal četrtletni dobiček
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.4.2018

Volvo za skoraj četrtino povečal četrtletni dobiček

Stockholm, 24. aprila (STA) - Švedski proizvajalec tovornjakov Volvo Group je v prvem četrtletju zabeležil 5,79 milijarde kron (557,5 milijona evrov) čistega dobička, kar je 24 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, gre rast pripisati predvsem močnemu povpraševanju na večini trgov.

Kot so v četrtletnem poročilu še zapisali v skupini, so se čisti prihodki od prodaje ustavili 19 odstotkov višje pri 89,1 milijarde kronah. Iz skupine je sicer izključena proizvodnja avtomobilov.

Volvo Group je v prvem četrtletju prodal 51.754 tovornjakov, kar je 17 odstotkov več kot v prvih treh mesecih lani. Naročila so poskočila za skoraj tretjino na 71.965. Kot še poroča dpa, je povpraševanje v Evropi ostalo visoko, v luči dobrega gospodarskega razpoloženja pa se je povečalo tudi v ZDA in Braziliji.

Poleg tovornjakov, Volvo Group proizvaja avtobuse in gradbene stroje, prav tako v skupino sodi proizvodnja motorjev Volvo Penta. Volvo Cars oz. proizvodnja avtomobilov je medtem v lasti kitajske skupine Zhejiang Geely Holding.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar