FinD - Novice - Viberate bo v Ljubljani gradil poslovno stolpnico
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.4.2018

Viberate bo v Ljubljani gradil poslovno stolpnico

Ljubljana, 23. aprila (STA) - Slovenski startup Viberate, ki upravlja in razvija istoimensko platformo za najem glasbenikov, bo v Ljubljani s partnerji gradil 11-nadstropno poslovno stolpnico, poročajo spletne Finance. Kot so pojasnili, potrebujejo nove prostore, hkrati pa bo naložba namenjena diverzifikaciji poslovanja.

Stolpnica bo stala med krožiščem pri Žalah ter poslovno stavbo med Flajšmanovo ulico in Savsko cesto, v kateri imata prostore tudi Finančna uprava RS in Družba za upravljanje terjatev bank.

Kot je za časnik povedal soustanovitelj podjetja Vasja Veber, želijo biti v gradnjo kot vlagatelj udeleženi z največ 20-odstotnim deležem, saj to ni njihova osnovna dejavnost, ampak to vidijo predvsem kot varno in dolgoročno naložbo.

Za gradnjo je bila ustanovljena nova družba Nakamoto, katere tretjinski lastnik je Viberate, dvotretjinski pa AT Invest Andreja Plankarja, ki ga kot svojega svetovalca poleg Viberata navaja tudi podjetje Netis. "Ideja je, da bi naredili tehnološki center za startupe, ki si težko privoščijo prostore in bi si z nami za najemnino lahko delili infrastrukturo, ki jo potrebujejo," je pojasnil Veber. Pri tem naj se ne bi omejevali samo na startupe, ki se ukvarjajo z blockchainom, ampak na vse, ki bi jih prepoznali kot perspektivne.

Hkrati pa Viberate želi diverzificirati svoje premoženje. Septembra lani je izpeljal prodajo kriptožetonov in zbral za 10,7 milijona dolarjev kriptovalute ether. Čeprav je njena vrednost po njihovi prodaji žetonov rasla, pa vrednost kriptovalut letos večinoma upada. Imeti del premoženja v nepremičninah tako pomeni zaščito pred nihanjem vrednosti premoženja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar