FinD - Novice - Stranki Koper je naš in Slovenija za vedno kršili obveznost dobrega poslovanja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

23.4.2018

Stranki Koper je naš in Slovenija za vedno kršili obveznost dobrega poslovanja

Ljubljana, 23. aprila (STA) - Računsko sodišče RS je v reviziji poslovanja stranke Koper je naš za leto 2015 in reviziji poslovanja stranke Slovenija za vedno za leto 2016 ugotovilo nekaj nepravilnosti, ki jih nista odpravili niti po tistem, ko ju je sodišče pozvalo k temu. Računsko sodišče je tako ugotovilo, da sta stranki kršili obveznost dobrega poslovanja.

Za stranko Koper je naš, ki jo vodi koprski župan Boris Popovič, so revizorji ugotovili, da je v letu 2015 od družbe Pospak prejela 6800 evrov, ki jih je pridobila v nasprotju z zakonom o političnih strankah, saj podjetja ne smejo financirati strank. Prejetega denarja v 30 dneh od prejema tudi ni nakazala v humanitarne namene, kot to določa zakon.

Računsko sodišče je tudi ugotovilo, da stranka v nasprotju z določili zakona o političnih strankah nima registra članov.

Ker stranka nepravilnosti med revizijo ni odpravila, je računsko sodišče zahtevalo odzivno poročilo, ki pa ga stranka ni predložila. Zato po oceni revizorjev popravljalnih ukrepov ni izvedla. Računsko sodišče tako ugotavlja, da je kršila obveznost dobrega poslovanja.

Za stranko Slovenija za vedno, ki jo prav tako vodi Popovič, je računsko sodišče ugotovilo, da za prostore, ki jih uporablja, nima sklenjene najemne pogodbe. Najemnica prostorov je namreč stranka Koper je naš, ki Mestni občini Koper za najem mesečno plačuje 178,8 evra. Tudi zanjo so revizorji ugotovili, da nima registra članov.

Ker stranka nepravilnosti med revizijo ni odpravila, je računsko sodišče zahtevalo odzivno poročilo, ki pa ga stranka ni predložila. Zato po oceni revizorjev popravljalnih ukrepov ni izvedla. Računsko sodišče tako tudi pri njej ugotavlja, da je kršila obveznost dobrega poslovanja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar