FinD - Novice - Družba RRC računalniške storitve iz Žičnic Vogel izključila manjšinske delničarje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.4.2018

Družba RRC računalniške storitve iz Žičnic Vogel izključila manjšinske delničarje

Bohinj, 20. aprila (STA) - Družba RRC računalniške storitve avstralskega poslovneža slovenskih korenin Anthonyja Tomažina, ki je s pridobivanjem delnic v zadnjih nekaj letih postala lastnica 98,29-odstotnega deleža v osnovnem kapitalu Žičnic Vogel, bo postala edina lastnica družbe. Na današnji skupščini je namreč izglasovala sklep o izključitvi manjšinskih delničarjev.

Kot je za STA potrdil izvršni direktor Žičnic Vogel Bohinj Boštjan Klinar, so lastniki izglasovali predlagani sklep o izključitvi manjšinskih delničarjev. Tako se bodo delnice preostalih delničarjev Žičnic Vogel prenesle na glavnega delničarja RRC Računalniške storitve Ljubljana, ki bo za vsako delnico plačal odpravnino v višini 1,98 evra.

Takšna je bila tudi cena, ki jo je Tomažin plačal za delnice KD Kapitala jeseni 2015, ko je pridobil 50,05 odstotka delnic Žičnic Vogel ter za polovični delež plačal slab milijon evrov. Temu sta sledili dve prevzemni ponudbi, v katerih je prav tako ponudil 1,98 evra na delnico.

V teh letih in pol je družba RRC Računalniške storitve uspela pridobiti že 98,29-odstotni delež družbe Žičnice Vogel, sedaj pa bo za denarno odpravnino prevzela še preostale delnice.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar