FinD - Novice - Na kratko iz gospodarstva
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.4.2018

Na kratko iz gospodarstva

Ljubljana, 20. aprila (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

V Hranilnici Lon so potrdili, da poteka dokapitalizacija. "Skladno s statutarnimi možnostmi ne poteka v obliki javne ponudbe delnic, zato postopka ne moremo javno komentirati," so povedali. Po pisanju Dnevnika naj bi neuradno v prvem krogu obstoječi delničarji odkupili okoli 20.000 delnic po ceni 105 evrov za delnico, za preostalih 20.000 delnic pa naj bi se zanimal Petrol. Če bo delnice res kupil, bo postal približno 17-odstotni lastnik hranilnice, v kateri tečejo postopki za preoblikovanje v banko.

Borza je iz trgovanja na Ljubljanski borzi na zahtevo Gorenjske borznoposredniške družbe (GBD) s 24. aprilom izključila to družbo. GBD se je namreč z BKS Bank dogovorila, da bo banka konec aprila prevzela finančne instrumente več kot 9000 strank GBD. S tem bo BKS Bank postala druga največja borznoposredniška družba v Sloveniji, kaj bo z GBD, bodo njeni lastniki odločili na poletni skupščini.

Sij je prek spletne strani Ljubljanske borze sporočil, da je danes z družbo Dilon sklenil aneks k posojilni pogodbi s februarja 2016 za podaljšanje roka vračila posojila v višini 5,3 milijona evrov do 19. aprila prihodnje leto ter aneks k posojilni pogodbi z maja 2016 za podaljšanje roka vračila posojila v višini 700.000 evrov, prav tako do 19. aprila 2019.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar