FinD - Novice - Slovenija in Bolgarija z največ avtomobili na prebivalca v regiji
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

23.4.2018

Slovenija in Bolgarija z največ avtomobili na prebivalca v regiji

Ljubljana, 22. aprila (STA) - Jugovzhodna Evropa je eden najhitreje rastočih avtomobilskih trgov v Evropi, kaže poročilo, predstavljeno na nedavni avtomobilski konferenci v Nišu. Po številu avtomobilov na prebivalca v regiji vodita Slovenija in Bolgarija, poročilo pa izpostavlja, da je največ avtomobilov, več kot polovica vseh v regiji, proizvedenih v Romuniji.

Število lani proizvedenih vozil v regiji se je povečalo za 14 odstotkov, medtem ko je bila rast proizvodnje lani v primerjavi s predhodnim letom v Evropi 3,7-odstotna, globalno gledano pa 1,9-odstotna, poroča poslovni novičarski portal jugovzhodne Evrope SeeNews.

Prodaja osebnih vozil v jugovzhodni Evropi je leta 2017 narasla za 9,1 odstotka, medtem ko je bila evropska rast 3,1-odstotna, globalno pa 2,4-odstotna. Rast so zabeležili v vseh državah regije z izjemo Makedonije.

Prebivalci jugovzhodne Evrope imajo sicer v povprečju manj avtomobilov od evropskega povprečja, kar pomeni, da ima regija še velik potenciala za rast prodaje. Po podatkih Eurostata so v Sloveniji sicer predlani našteli 531 avtomobilov na 1000 prebivalcev, v Bolgariji pa 441 avtomobilov na 1000 prebivalcev.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar