FinD - Novice - Celjski občini za nakup 10 avtobusov nepovratna sredstva
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

23.4.2018

Celjski občini za nakup 10 avtobusov nepovratna sredstva

Celje, 22. aprila (STA) - Celjska občina je od Eko sklada dobila odločbo o dodelitvi nepovratne finančne spodbude v višini nekaj več kot 922.000 evrov za nakup 10 avtobusov na stisnjen zemeljski plin. Celotna vrednost nakupa avtobusov znaša 1,1 milijona evrov, nepovratna finančna spodbuda pa je določena v višini 80 odstotkov cene posameznega vozila.

Celjska občina je lani sprejela celostno prometno strategijo, katere namen je spodbujanje trajnostnih oblik mobilnosti na lokalni ravni. Mesto Celje je prepoznalo problematiko naraščajočega prometa, s katero se ne soočajo le evropska, temveč tudi slovenska mesta. Eden od ukrepov je uvedba javnega avtobusnega potniškega prometa, ki bo povečala mobilnost v Celju in posledično zmanjšala potrebo po uporabi osebnih motornih vozil za vsakodnevne migracije, so sporočili s celjske občine.

Občina pa bo najprej ponudila kakovostno storitev avtobusnih prevozov, sodobne avtobuse in dobre linije, pri čemer je zelo pomembna tudi pogostost prevozov. Poleg tega bo na različne načine spodbujala uporabo javnega potniškega prometa.

Občina je na Eko sklad vlogo, s katero je zaprosila za subvencijo za nakup avtobusov na stisnjen zemeljski plin, oddala marca. Občina bo najprej kupila 10 takšnih avtobusov. Javni potniški promet bo predvidoma vzpostavljen do konca leta, ko bodo v naselju Trnovlje izgradili polnilno postajo za avtobuse na stisnjen zemeljski plin.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar