FinD - Novice - KD Skladi v sodelovanju s Peakside Capital kupili Tivoli Center
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.4.2018

KD Skladi v sodelovanju s Peakside Capital kupili Tivoli Center

Ljubljana, 19. aprila (STA) - KD Skladi in mednarodna svetovalna družba za nepremičnine Peakside Capital sta ustanovili nepremičninski alternativni investicijski sklada KD Adriatic Value Fund. Prva naložba sklada je bila nakup poslovne stavbe Tivoli Center v Ljubljani z nakupno vrednostjo 13 milijonov evrov in neto donosom nad osmimi odstotki, so sporočili iz KD Skladov.

Kot so danes zapisali v družbi, gre za prvi regulirani nepremičninski alternativni investicijski sklad v Sloveniji, v katerem so svoja sredstva združili institucionalni vlagatelji iz regije.

Doslej je sklad zbral sredstva, ki mu dajejo možnost investicij v višini 50 milijonov evrov, prva naložba pa je poslovna stavba v Ljubljani s celotno površino za oddajo v velikosti okoli 8000 kvadratnih metrov v dveh povezanih stavbah. Večina teh prostorov, ki so bili doslej po poročanju časnika Finance v lasti VB Nepremičnin, zasedajo dolgoročni, poslovno stabilni najemniki.

Predsednik uprave KD Skladov Luka Podlogar je ob prvi naložbi sklada poudaril, da v praksi uresničujejo strategijo družbe, v okviru katere so uspešno upravljanim skladom za male vlagatelje dodali tudi alternativne investicijske sklade za institucionalne vlagatelje.

Partner pri Peakside Capital Stefan Aumann je dodal, da je nakup nepremičnine Tivoli Center odličen začetek delovanja nepremičninskega sklada KD Adriatic Value Fund. "To je prvi korak k oblikovanju širšega portfelja podobnih naložb v regiji, ki vlagateljem v sklad obeta stabilne donose v prihodnosti," je poudaril.

Naložbeni cilj KD Adriatic Value Fund je ustvariti donos za investitorje iz naslova prihodkov od najemnin in kapitalske rasti iz naložb v nepremičnine v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji, s poudarkom predvsem na pisarniških in trgovskih nepremičninah.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar