FinD - Novice - Vlada danes o povišanju prejemka prostovoljcev na služenju vojaškega roka
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.4.2018

Vlada danes o povišanju prejemka prostovoljcev na služenju vojaškega roka

Ljubljana, 19. aprila (STA) - Vlada bo danes med drugim obravnavala predloga uredbe o kriznem upravljanju in vodenju ter Nacionalnem centru za krizno upravljanje ter uredbe o informacijski varnosti v državni upravi. Na dnevnem redu so tudi spremembe uredbe o prostovoljnem služenju vojaškega roka, ki prinaša povišanje denarnega prejemka prostovoljcem na služenju vojaškega roka.

Namen predlagane spremembe uredbe je povečanje zanimanja kandidatov za opravljanje prostovoljnega služenja vojaškega roka, ki je v zadnjih letih upadlo, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Pridobivanje vojaško in strokovno usposobljenih pripadnikov - vojakov prostovoljcev - je nujno tako za popolnjevanje vseh struktur Slovenske vojske, torej poklicne strukture in pogodbene rezerve, kot tudi za uresničevanje razvojno-usmerjevalnih in doktrinarnih dokumentov s področja obrambe. Pri tem je opredeljena možnost povečanja obsega Slovenske vojske tudi v skladu s konceptom vojaške strateške rezerve.

Vlada, ki opravlja tekoče posle, bo na današnji seji obravnavala tudi predlog uredbe o kriznem upravljanju in vodenju ter Nacionalnem centru za krizno upravljanje. Novela zakona o vladi v 20. členu vzpostavlja strukturo in medsebojna razmerja med telesi kriznega upravljanja in vodenja ter njihove naloge in narekuje pripravo podzakonskih aktov. Predlagana uredba ureja krizno upravljanje in vodenje, imenovanje, naloge in delovanje vseh teles kriznega upravljanja v kompleksni krizi, izrednem in vojnem stanju ter delovanje Nacionalnega centra za krizno upravljanje in medresorske analitične skupine v primeru uveljavitve ukrepov kriznega odzivanja na obrambnem področju, v izrednem stanju in vojni.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar