FinD - Novice - S podpisom uredbe do dostopnejše dostave paketov v Evropi
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.4.2018

S podpisom uredbe do dostopnejše dostave paketov v Evropi

Strasbourg, 18. aprila (STA) - V Strasbourgu je bila danes podpisana uredba o čezmejni dostavi paketov, ki bo tako postala veljavna zakonodaja EU. Potrditev predloga Evropske komisije pomeni, da bodo storitve čezmejne dostave paketov v Evropi postale preglednejše in dostopnejše, hkrati pa se bo na evropskem trgu dostave paketov povečal regulativni nadzor.

Nova uredba bo potrošnikom in podjetjem, zlasti malim in srednje velikim podjetjem, omogočila, da bodo lažje in z več zaupanja nakupovali in prodajali proizvode in storitve po spletu v EU, so sporočili z Evropske komisije.

Uredba o dostavi paketov je poleg pravil o neupravičenem geografskem blokiranju in varstvu potrošnikov, ki so že bila sprejeta, še tretji ključni predlog Evropske komisije za pospešitev spletne trgovine v EU. Uredba bo začela veljati dvajset dni po objavi v Uradnem listu EU, v celoti pa se bo uporabljala od 1. januarja 2019.

Po ugotovitvah Evropske komisije so čezmejne paketne pošiljke v povprečju od tri- do petkrat dražje od pošiljk, ki jih stranke pošljejo znotraj države. Številne potrošnike to odvrača od nakupov v tujih spletnih trgovinah.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar