FinD - Novice - Svetovna banka začela izdajati obveznice za razvoj
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.4.2018

Svetovna banka začela izdajati obveznice za razvoj

Washington, 18. aprila (STA) - Mednarodno združenje za razvoj (IDA) pri Svetovni banki je prvič v svoji skoraj 60-letni zgodovini začelo izdajati obveznice, s katerimi so doslej zbrali 1,5 milijarde dolarjev. Vodilni pri Svetovni banki so pred spomladanskimi zasedanji IMF in banke zagotovili, da imajo obveznice najvišjo kreditno oceno.

Izdaja obveznic pomeni začetek novega modela razvojnega financiranja, ki bo omogočil podporo dodatnim projektom tehničnega svetovanja in programov za rast ter odpravljanje revščine v nerazvitih državah. IDA se doslej ni zadolževala na ta način in je sedela na 158 milijardah dolarjev, ki so osnova za obveznice.

"Današnja izdaja obveznic bo omogočila izkoriščanje zmogljivosti kapitalskih trgov za dvig milijonov iz revščine. Čeprav je novinec pri izdaji obveznic, pa je IDA uveljavljena ustanova s skoraj 60-letno zgodovino vodilnega vira razvojnega financiranja in strokovnosti za hitro rastoče ekonomije sveta. Ima kapitalsko pozicijo brez primerjave in desetletja trdne podpore donatorjev, pa tudi trdno zgodovino odplačevanja in preudarnega finančnega upravljanja," je zagotovil predsednik Svetovne banke Jim Yong Kim.

Bonitetna hiša Standard & Poor's je obveznicam IDA izdala visoko oceno Aaa/AAA. IDA podpira projekte v 113 državah v vrednosti 18 milijard dolarjev na leto. Njeni delničarji so države, ki jih je skupaj 173.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar