FinD - Novice - Goldman Sachs v prvem četrtletju s skoraj 30-odstotno rastjo dobička
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.4.2018

Goldman Sachs v prvem četrtletju s skoraj 30-odstotno rastjo dobička

Washington, 17. aprila (STA) - Ameriška investicijska banka Goldman Sachs je v prvem letošnjem četrtletju zabeležila 2,7 milijarde dolarjev (okoli 2,2 milijard evrov) čistega dobička, kar je 26,6 odstotka več kot v enakem lanskem obdobju. Prihodki so se okrepili za 25 odstotka na 10 milijard dolarjev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Izvršni direktor banke Lloyd Blankfein je poslovne rezultate v prvem trimesečju označil za solidne. Kot je dodal, je banka še naprej v položaju, v katerem najbolje služi strankam, ob čemer globalno gospodarstvo še naprej raste, centralne banke pa počasi sproščajo določene stimulativne ukrepe.

Banka je padec prihodkov in naslova svetovanja podjetjem uspešno nadoknadila z višjimi prihodki iz organizacije izdaj delnic in obveznic, so navedli v poročilu.

Banka je sicer poročala še o višjih stroških na zaposlene in višjih nepovratnih stroških. Del teh gre pripisati tudi rastoči spletni banki, s katero Goldman Sachs cilja na vsakodnevne uporabnike, še poroča AFP.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar