FinD - Novice - Umar prevzel naloge nacionalnega odbora za produktivnost
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.4.2018

Umar prevzel naloge nacionalnega odbora za produktivnost

Ljubljana, 17. aprila (STA) - Umar je ta teden prevzel naloge nacionalnega odbora za produktivnost. To pomeni, da bo pripravljal analize produktivnosti in konkurenčnosti ter letno poročilo o produktivnosti. Ker se je urad s tem intenzivno ukvarjali že v preteklih letih, je na nove naloge ustrezno pripravljen, je ocenil direktor Umarja Boštjan Vasle.

"Po naši oceni je izboljšanje konkurenčnosti ključen izziv za dolgoročen napredek na področju gospodarskega razvoja. Glede na zmanjševanje obsega delovno sposobnega prebivalstva zaradi demografskih sprememb se bo pomen krepitve produktivnosti v prihodnje še večal," je, kot so danes sporočili iz Urada RS za makroekonomske analize in razvoj (Umar), ocenil Vasle.

Vlada je odlok o organizaciji in delovnem področju Umarja sprejela minuli teden in z njim formalno razširila njegova delovna področja. Skladno s priporočilom Sveta EU o vzpostavitvi nacionalnih odborov za produktivnost je tako odločila, da bo to v Sloveniji prevzel Umar, ki se s tem področjem ukvarja že vrsto let.

Novi vladni odlok ohranja dosedanje delovne naloge urada. To so med drugim analiziranje razvoja z ekonomskega, socialnega in okoljskega vidika, pripravljanje letnega poročila o razvoju, makroekonomskih napovedi ter strokovnih podlag za oblikovanje usmeritev in ukrepov ekonomske politike ter raziskovalno delo, so spomnili v Umarju.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar