FinD - Novice - Na ljubljanskem letališču februarja 10 odstotkov več potnikov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

16.4.2018

Na ljubljanskem letališču februarja 10 odstotkov več potnikov

Ljubljana, 16. aprila (STA) - Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana so februarja zabeležili 99.100 potnikov, kar je okoli deset odstotkov več kot februarja lani. Letala največjega slovenskega letalskega prevoznika so prepeljala pet odstotkov manj potnikov kot v enakem mesecu lani, je danes objavil državni statistični urad.

Letala Adrie Airways so februarja prepeljala 67.900 potnikov in opravila 65 milijonov potniških kilometrov; število prepeljanih potnikov in število opravljenih potniških kilometrov je bilo za pet odstotkov nižje kot februarja lani.

Avtobusi v medkrajevnem in mednarodnem javnem linijskem prevozu so februarja prepeljali nekaj manj kot 2,3 milijona potnikov, kar je 20 odstotkov manj kot februarja lani. Pri tem so opravili 42,2 milijona potniških kilometrov oz. 14 odstotkov manj kot leto prej. Avtobusi v mestnem javnem linijskem prevozu pa so prepeljali pet milijonov potnikov oz. štiri odstotke manj kot februarja lani.

V pristaniškem prometu je bilo pretovorjenega manj blaga kot pred enim letom - v Luki Koper so pretovorili okoli 1,9 milijona ton blaga, 11 odstotkov manj kot februarja lani.

Prvič je bilo registriranih okoli 8100 avtomobilov, kar je 1,4 odstotka manj kot februarja lani. Pri tem se je število prvič registriranih novih avtomobilov povečalo za šest odstotkov na nekaj več kot 5700.

Statistični urad je objavil tudi podatke o cestnem in železniškem prevozu za zadnje četrtletje lani. V tistem obdobju so slovenska tovorna vozila prepeljala 22 milijonov ton blaga oz. 15 odstotkov več kot v enakem obdobju leto prej. Pri tem so opravila 5,4 milijarde tonskih kilometrov oz. devet odstotkov več.

V železniškem blagovnem prevozu je bilo prepeljanega 5,4 milijona ton blaga in opravljenih skoraj 1,3 milijarde tonskih kilometrov. Glede na predlansko zadnje četrtletje sta bila količina prepeljanega blaga in število opravljenih tonskih kilometrov večja za po štiri odstotke.

Slovenski vlaki so prepeljali okoli 3,5 milijona potnikov, kar je en odstotek manj kot zadnje četrtletje 2016. Pri tem so opravili okoli 156 milijonov potniških kilometrov oz. štiri odstotke manj.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar