FinD - Novice - V Bia Separations si želijo čimprejšnjega zaključka prisilne poravnave
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

16.4.2018

V Bia Separations si želijo čimprejšnjega zaključka prisilne poravnave

Ajdovščina, 13. aprila (STA) - Ajdovsko podjetje Bia Separations, ki proizvaja tehnologijo za čiščenje zdravil in zaposluje veliko mladih raziskovalcev, je danes obiskala šolska ministrica Maja Makovec Brenčič. V vodstvu družbe so si ob njenem obisku zaželeli, da bi čim prej izstopili iz postopka prisilne poravnave, v katerem so se znašli zaradi spora z avstrijskim lastnikom.

Bia Separations letos praznuje 20-letnico obstoja, zaposluje pa 55 delavcev, med katerimi je 14 doktorjev in magistrov znanosti.

"Bia Separations je pravzaprav valilnica novih doktorjev znanosti, saj je samo v sedmih letih ponudila priložnost 12 mladim raziskovalcem, ki so po zaključku raziskovalnega dela v podjetju že opravili doktorat znanosti," je bila nad delom mladih raziskovalcev navdušena ministrica za izobraževanje, znanost in šport, ki opravlja tekoče posle.

Posebej jo veseli razvojna naravnanost podjetja ter stremljenje k odličnosti. "Na ministrstvu dajemo velik poudarek povezovanju raziskovalnega in podjetniškega okolja. Podjetje Bia Separations s svojim delovanjem uteleša usmeritev ministrstva na tem področju in s svojim visokokvalificiranim kadrom ter vrhunsko opremo prispeva ne le k razvoju znanosti, ampak tudi k večji konkurenčnosti slovenskega gospodarstva," je dodala.

Po besedah prokurista podjetja Mateja Pence imajo kljub prisilni poravnavi, v kateri so že skoraj dve leti, velike in ambiciozne načrte. "Naš cilj še naprej ostaja rast z dobičkom in uspešno poslovanje ter predvsem lasten razvoj in napredek na področju znanosti," je povedal Penca.

V luči teh razvojnih načrtov si v družbi želijo in upajo, da bo kmalu zaključen postopek prisilne poravnave in bodo ob sposobnem vodstvu začeli normalno delovati ter pridobivati finančna sredstva.

Ajdovsko podjetje se je v prisilni poravnavi avgusta 2016 znašlo na lasten predlog, ker mu je avstrijska lastnica Bia Separations ostala dolžna 3,5 milijona evrov. Upniki so prisilno poravnavo potrdili s 94 odstotki, a je sodišče zaradi pravnih manevrov avstrijskega lastnika še ni potrdilo.

Podjetje je v letu 2017 ustvarilo 4,5 milijona evrov prihodkov, kar je 14 odstotkov več od načrtov finančnega prestrukturiranja. Čisti dobiček je s 625.335 evri načrtovanega presegel za 17-krat.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar