FinD - Novice - Nikoliću še en mandat finančnega direktorja HSE
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

16.4.2018

Nikoliću še en mandat finančnega direktorja HSE

Ljubljana, 13. aprila (STA) - Nadzorni svet Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) je na današnji seji Stojanu Nikoliću podaljšal mandat finančnega direktorja za naslednje štiriletno obdobje, ki se bo začelo oktobra, so sporočili iz družbe. Imenovanje so soglasno podprli vsi nadzorniki, ki so ocenili, da je Nikolić v celoti upravičil njihova pričakovanja.

Nikolić je bil na mesto finančnega direktorja, člana poslovodstva HSE, imenovan znotraj zakonskega dovoljenega obdobja pred iztekom prvega štiriletnega mandata, ki ga je nastopil 1. oktobra 2014, so sporočili iz HSE.

Imenovan je bil na osnovi predloga kadrovske komisije nadzornega sveta, na današnji seji pa so njegovo imenovanje soglasno podprli vsi nadzorniki. Kot je dejal njihov predsednik Milan Perović, je Nikolić s svojimi rezultati v celoti upravičil njihova pričakovanja.

S ponovnim imenovanjem Nikolića je po navedbah HSE zadovoljen tudi generalni direktor Matjaž Marovt. "Pred HSE so številni izzivi in priložnosti, ki sva jih s Stojanom Nikolićem zastavila v preteklem obdobju. Njegovo današnje ponovno imenovanje družbi zagotavlja kontinuiteto, stabilnost in zagotovilo, da bomo zastavljene cilje uresničili v načrtovanem obsegu in na že preverjen, utečen način," je poudaril.

Nikolić je ob ponovnem imenovanju napovedal, da bo poslovodstvo HSE nadaljevalo številne že začete aktivnosti na področju reorganizacije skupine HSE in njene poslovno-finančne stabilnosti. "HSE je v zadnjih letih v izjemno zahtevnih tržnih razmerah posloval dobro, povečeval obseg trgovanja z električno energijo in - kar je najpomembneje - optimiziral poslovanje na ravni celotne skupine," je poudaril.

Dodal je, da je HSE zmanjšal tudi zadolženost skupine, in sicer za skoraj 300 milijonov evrov od začetka njegovega prvega mandata.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar