FinD - Novice - Santander z blockchain tehnologijo do hitrejših mednarodnih plačil
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

16.4.2018

Santander z blockchain tehnologijo do hitrejših mednarodnih plačil

Madrid, 15. aprila (STA) - Španska banka Santander od tega tedna s pomočjo tehnologije veriženja podatkovnih blokov (blockchain) strankam v štirih državah omogoča hitre mednarodne denarne transferje. Mednarodna plačila bodo v mnogih primerih izvedena že v istem dnevu, sicer pa naslednji dan, so pojasnili v banki.

Storitev Santander One Pay FX omogoča hitro izvajanje mednarodnih transferjev. V prvi fazi je na voljo strankam v Španiji, Veliki Britaniji, Braziliji in na Poljskem, v prihodnjih mesecih pa naj bi jo razširili še v več držav.

Med prednostmi nove storitve v banki izpostavljajo tudi dejstvo, da lahko stranke pred nakazilom vidijo točno vrednost, ki jo bo prejemnik prejel v svoji domači valuti.

Banka bo v prihodnjih mesecih storitev še razširila. Še pred poletjem želi tako ponuditi takojšnja mednarodna plačila na več trgih.

V Santanderju so ponosni, da bodo prva banka, ki bo na področju mednarodnih plačil svojim komitentom v več državah hkrati ponudila storitev, podprto z blockchain tehnologijo. Storitev "prinaša vrednost, transparentnost, zaupanje in storitev, ki jo stranke od banke, kot je Santander, pričakujejo", je poudarila izvršna predsednika banke Ana Botin.

Stranke v Veliki Britaniji lahko One Pay uporabijo za prenos denarja v Evropo in ZDA. Španske stranke lahko denar prenesejo v Veliko Britanijo in ZDA, stranke v Braziliji in na Poljskem pa v Veliko Britanijo. Transferji v Evropo so lahko opravljeni isti dan.

"Naš cilj je pomagati tisočim, ki storitve mednarodnih plačilnih storitev uporabljajo vsak dan. V prihodnjih mesecih bomo dodali še več valut in trgov," je še napovedala Botinova. Kot je dodala, je to le en od mnogih potencialnih primerov uporabe tehnologije veriženja podatkovnih blokov v bančništvu.

Nova storitev uporablja programsko rešitev xCurrent, za katero stoji ameriški Ripple. Vendar pa stranke v plačilih ne bodo mogle uporabiti istoimenske kriptovalute (XRP).

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar