FinD - Novice - Količevo Karton z rastjo prihodkov in novim direktorjem
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

16.4.2018

Količevo Karton z rastjo prihodkov in novim direktorjem

Domžale, 15. aprila (STA) - Papirnica Količevo Karton je lani ustvarila 160 milijonov evrov prihodkov, kar je deset odstotkov več kot predlani. Za investicije so namenili okoli pet milijonov evrov, optimistični so tudi glede obetov za letos. Z marcem je vodenje družbe prevzel Thomas Gschwendtner, ki je na položaju direktorja nasledil Branka Rožiča.

Kot so za STA pojasnili v družbi, so z lanskim poslovanjem zadovoljni. Enako velja za širše poslovno okolje, ki ga označujejo kot stabilno.

Nadaljnje uspešno poslovanje pričakujejo tudi za letos, ko bodo investicijska sredstva namenili predvsem dodatnemu zviševanju kakovosti izdelkov, razvoju industrije četrte generacije ter nadaljnjim izboljšavam vplivov na skupnost in okolje.

Količevo Karton zaposluje okoli 380 ljudi, novih zaposlitev ali odpuščanj pa ne načrtujejo.

Zdaj že nekdanji direktor Rožič, ki ga je Združenje Manager leta 2014 razglasilo za menedžerja leta, je papirnico vodil več kot 22 let. Gschwendtner, ki ga je nasledil, je zaposlen v avstrijskem koncernu Mayr-Melnhof, ki je lastnik Količevega zadnjih 20 let. Gschwendtner je bil direktor kontrolinga, od leta 2015 pa direktor sestrske papirnice v Avstriji.

Količevo Karton se je na lestvici največjih izvoznikov, ki jo je pred dnevi objavil časnik Delo, uvrstil na drugo mesto po številu izvoznih trgov. Papirnica izvaža na 97 trgov, pred njo je na lestvici le Krka s 120 trgi.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar