FinD - Novice - Polzela v četrtletju z nižjimi prihodki od načrtovanih
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

16.4.2018

Polzela v četrtletju z nižjimi prihodki od načrtovanih

Polzela, 15. aprila (STA) - Tovarna nogavic Polzela v stečaju je v prvem četrtletju letos ustvarila dobrih 730.000 evrov čistih prihodkov iz poslovanja. Načrtovali so jih nekaj več, a jih zaradi izpada tujih naročil niso dosegli. Tujci so namreč svoja naročila preusmerili na druge dobavitelje, je za STA povedal stečajni upravitelj družbe Zlatko Hohnjec.

Hohnjec je dodal, da je izguba družbe od uvedbe stečaja pa do konca marca ob upoštevanju stečajnih stroškov znašala nekaj več kot 103.000 evrov, medtem ko je izguba pred uvedbo stečaja presegala tri milijone evrov.

Po njegovih navedbah Polzela kljub stečaju, ki se je začel decembra 2016, nadaljuje proizvodnjo ženskih, otroških in moških nogavic za končno potrošnjo in prodajo tako doma kot v tujini. Proizvodnja je v Polzeli ponovno stekla februarja lani, in sicer še v večjem obsegu kot pred stečajem.

Hohnjec je dejal, da je celjsko okrožno sodišče zaprosil za podaljšanje roka za poslovanje Polzele v letošnjem letu, a mu je to odgovorilo, da je predlog preuranjen. Trenutno v proizvodnji dela nekaj več kot 90 delavcev.

Na vprašanje, ali je oblikoval novo prodajno ponudbo za tovarno, potem ko je bilo dvakratno zbiranje zavezujočih ponudb neuspešno, je Hohnjec pojasnil, da je v četrtek opravil pogovor s potencialnim kupcem in sodišču bo najkasneje v ponedeljek poslal nov predlog prodaje.

Pri prvem zbiranju ponudb je Hohnjec izklicno ceno postavil pri 2,8 milijona evrov, pri drugem zbiranju pa jo je znižal za 400.000 evrov. Ocenil je, da trenutno okolje ni vzpodbudno do proizvodnje nogavic.

Hohnjec je za ta mesec razpisal javno dražbo za prodajo premoženja družbe, in sicer apartmaja v Čatežu skupaj z opremo z zviševanjem izklicne cene, ki je določena v višini 31.179 evrov. Maja pa bo prek javne dražbe skušal prodati pet parkirišč znotraj tovarne po izklicni ceni v višini 87.284 evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar