FinD - Novice - Februarja na letni ravni rast gradbenih del
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.4.2018

Februarja na letni ravni rast gradbenih del

Ljubljana, 13. aprila (STA) - Vrednost v Sloveniji opravljenih gradbenih del je bila februarja za 13 odstotkov nižja kot januarja in za 8,5 odstotka višja kot februarja lani. V prvih dveh mesecih je bila vrednost opravljenih del za 35,4 odstotka višja kot v enakem obdobju lani, je danes objavil državni statistični urad.

Na mesečni ravni je bila vrednost gradbenih del na stavbah nižja za 19,4 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 11,8 odstotka.

Na letni ravni pa je bila vrednost gradbenih del na stavbah višja za 19,3 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 2,3 odstotka.

V prvih dveh mesecih leta je bila vrednost del, opravljenih na stavbah, višja za 37,2 odstotka, vrednost del, opravljenih na gradbenih inženirskih objektih, pa za 31,8 odstotka.

Glede na povprečje leta 2015 je bila februarja vrednost gradbenih del višja za 1,7 odstotka. Pri tem je bila vrednost del na stavbah višja za 41 odstotkov, vrednost del na gradbenih inženirskih objektih pa je bila nižja za 9,8 odstotka, je še objavil statistični urad.

Letošnji februar je zaznamovalo izrazito zimsko vreme s snežnimi padavinami tudi po nižinah ter obdobjem nizkih temperatur, ki so se spustile tudi do -27 stopinj Celzija.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar